Zapomniałem hasła Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie   Wyślij ponownie e-mail aktywacyjny  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  Strona 1 z 1
[ View Topic Options ] [ ‹‹ | ›› ]
Autor 
Wiadomość: Dołożenie tempomatu  
Offline
 Tytuł: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 28 mar 2013, o 20:21 
Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2013, o 21:45
Posty: 53
Lokalizacja: Kórnik
Model SAABa: e34 520i
Czy żeby uruchomić w 9-5 tempomat wystarczy dołożyć samą manetkę z tempomatem? trzeba coś grzebać techem?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 28 mar 2013, o 20:29 
Chorąży

Dołączył(a): 24 paź 2012, o 13:42
Posty: 484
Lokalizacja: IŁAWA
Model SAABa: 9-5 se 2.0 T
sprawdzić trzeba czy masz czujniki przy pedale sprzęgła i hamulca oraz czy są dobrze wyskalowane.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 28 mar 2013, o 20:59 
Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2013, o 21:45
Posty: 53
Lokalizacja: Kórnik
Model SAABa: e34 520i
Czujniki są, przy okazji sprawdzę działanie na kompie. a czy trzeba go aktywować techem?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 28 mar 2013, o 21:02 
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2012, o 19:14
Posty: 2987
Lokalizacja: Czersk, Pomorskie
Model SAABa: 9-3 SS MY06 2,8 V6
wkładasz i po sprawie :) u mnie przynajmniej tak było kupiłem manetkę na szrocie za 10 i lata :)

-------------------------
Obrazek



Krótki incydent z 900Ng V6 i Saab 9-3 Viggen Cabrio
Saab 9-5 SE MY98 - był
Saab 9-5 Vector MY04 - był
Saab 9-3 SS Vector MY05 ASB- był
Saab 9-3 SC 2.8 V6 AERO MY06 ASB - jest
313KM 466Nm


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 28 mar 2013, o 21:32 
Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2013, o 21:45
Posty: 53
Lokalizacja: Kórnik
Model SAABa: e34 520i
Dzięki.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 2 kwi 2013, o 16:34 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 paź 2012, o 16:27
Posty: 300
Lokalizacja: Mrągowo
Model SAABa: 9-5
A co może być przyczyną tego że tempomat nie działa wlączam go zapala mi się CRUISE na desce a tempomat nie chodzi ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 2 kwi 2013, o 16:47 
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lut 2012, o 17:58
Posty: 2421
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: brak
brak czujników przy pedale sprzęgła i hamulca. Miałem to samo, wtyczka gotowa jest spięta w wiązce, wsadzasz czujniczki, podpinasz i gra.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 4 kwi 2013, o 19:28 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 paź 2012, o 16:27
Posty: 300
Lokalizacja: Mrągowo
Model SAABa: 9-5
O kurczę a gdzie moe takie coś dostac ?? czy dam radę to samemu zrobić ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 4 kwi 2013, o 20:04 
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2012, o 19:14
Posty: 2987
Lokalizacja: Czersk, Pomorskie
Model SAABa: 9-3 SS MY06 2,8 V6
10 minut roboty :)

-------------------------
Obrazek



Krótki incydent z 900Ng V6 i Saab 9-3 Viggen Cabrio
Saab 9-5 SE MY98 - był
Saab 9-5 Vector MY04 - był
Saab 9-3 SS Vector MY05 ASB- był
Saab 9-3 SC 2.8 V6 AERO MY06 ASB - jest
313KM 466Nm


Ostatnio edytowano 4 kwi 2013, o 20:10 przez seepo, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 4 kwi 2013, o 20:07 
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lut 2012, o 17:58
Posty: 2421
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: brak
mi allegro nie działa, poza tym nie mówimy o manetce tylko o czujnikach to pedałów.

Sam, wystarczy odkręcić dolną część deski, czujniczki powinien mieć Dobroskok.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 4 kwi 2013, o 20:13 
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2012, o 19:14
Posty: 2987
Lokalizacja: Czersk, Pomorskie
Model SAABa: 9-3 SS MY06 2,8 V6
nie przyuważyłem :D
popytaj pierwszego ja od niego dużo części zamawiam i gościu wszystko szybko załatwia

http://allegro.pl/saab-93-9-3-95-9-5-czujnik-czujniki-i-inne-czesci-i3098153228.html
http://allegro.pl/czujnik-wlacznik-stop-stopu-saab-9-5-95-i3120754690.html

-------------------------
Obrazek



Krótki incydent z 900Ng V6 i Saab 9-3 Viggen Cabrio
Saab 9-5 SE MY98 - był
Saab 9-5 Vector MY04 - był
Saab 9-3 SS Vector MY05 ASB- był
Saab 9-3 SC 2.8 V6 AERO MY06 ASB - jest
313KM 466Nm


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 5 kwi 2013, o 22:10 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 paź 2012, o 16:27
Posty: 300
Lokalizacja: Mrągowo
Model SAABa: 9-5
I gdzieś od wewnatrz się go motuje przy pedałach ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 06:27 
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lut 2012, o 17:58
Posty: 2421
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: brak
Tak, są miejsca w metalowych wspornikach, dwie dziurki.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 07:45 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 paź 2012, o 16:27
Posty: 300
Lokalizacja: Mrągowo
Model SAABa: 9-5
Dziekuje Szynkuś dziś pojdę i zobacze czy mam jakies czujniki pod pedałami, dziw mnie fakt ze co się z nimi stało?? , skoro niby tempomat jest a ich nie ma ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 10:54 
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lut 2012, o 17:58
Posty: 2421
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: brak
Moglly się zepsuć lub musisz skalibrować - wyciągnąć grzdyle na maksa a potem wcisnać pedały.

Ewentualnie poprzedni właściciel mógł dolozyć manetke myśląc, że to wystarczy.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 11:10 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 paź 2012, o 16:27
Posty: 300
Lokalizacja: Mrągowo
Model SAABa: 9-5
OK dziekuje bardzo musze to sprawdzic ;) pod pedałem stopu szukac tego


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 16:45 
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lut 2012, o 17:58
Posty: 2421
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: brak
Pedał hamulca i pedał sprzęgła. Dwa czujniki.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 9 paź 2019, o 09:40 

Dołączył(a): 21 cze 2019, o 15:01
Posty: 3
Model SAABa: 9-3
Czy jest ktoś z małopolski i ma czym aktywować tempomat w 9-3 po lifcie ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Dołożenie tempomatu
PostNapisane: 10 paź 2019, o 08:50 

Dołączył(a): 8 paź 2019, o 17:45
Posty: 7
Witam jescze podpytam do aktywacji rozumie jest potrzebny kod jesli go nie dostalem przy zakupie auta jest mozliwosc gfzies go zdobyc


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Warunki użytkowania | Polityka prywatności

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL