Zapomniałem hasła Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie   Wyślij ponownie e-mail aktywacyjny  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  Strona 1 z 1
[ View Topic Options ] [ ‹‹ | ›› ]
Autor 
Wiadomość: Zmiana radia na ICM3  
Offline
 Tytuł: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 23 paź 2016, o 17:29 

Dołączył(a): 27 wrz 2016, o 19:54
Posty: 9
Model SAABa: 93 1.8t
Witam wszystkich. Posiadam SS 2003r z radiem ICM1. Jestem zainteresowany kupnem radia ICM3. I tutaj nasuwa się moje pytanie, mianowicie, czy bede mógł bez problemu je podłączyć ? Czy jest potrzebna aktywacja Techem itp. itd ? Jest tutaj ktoś ze Śląska kto się tym zajmuje ??
Czy radio ICM3 odtwarza mp3? czy da się do niego podłączyć pendrive lub wyjście aux ?? Bardzo dziękuję za pomoc! Pozdrawiam !!


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 23 paź 2016, o 20:07 
Starszy Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 mar 2015, o 15:59
Posty: 131
Lokalizacja: Gniezno
Model SAABa: 9-3 II 1,8t
Będziesz potrzebował aktywacji Techem. Znaczy podłączysz i będzie działać, ale w zamian może nie działać jakieś wyposażenie Twojego auta, wszystko zależy od auta dawcy. Dlatego dla spokojności lepiej aktywować.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 24 paź 2016, o 12:01 

Dołączył(a): 27 wrz 2016, o 19:54
Posty: 9
Model SAABa: 93 1.8t
OK rozumiem. Dzięki bardzo za odp. Polecacie kogoś na Śląsku ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Online
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 12 lip 2017, o 08:49 
Starszy Szeregowy

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 15:08
Posty: 132
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: 9-3 SS 1.8i
Hejka. Żeby nie zakładać kolejnego tematu, proszę Was o namiary gdzie mógłbym (najlepiej jak najtaniej) dokupić części do montazu wejścia aux w 9-3 SS (04'). Nie mogę tego znaleźć na alledrogo a na saabixie cena kosmiczna...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 14 lip 2017, o 20:12 
Starszy Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 mar 2015, o 15:59
Posty: 131
Lokalizacja: Gniezno
Model SAABa: 9-3 II 1,8t
to jest chyba to, ale niech koledzy jeszcze na wszelki wypadek potwierdzą
http://allegro.pl/zlacze-aux-rca-opel-c ... 12419.html


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 15 lip 2017, o 18:57 
Starszy Chorąży

Dołączył(a): 17 gru 2012, o 13:22
Posty: 724
Lokalizacja: WK
Model SAABa: 9³ SS B207E+
To jest to o ile komuś nie zależy na oryginalnym montażu w podłokietnik.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Online
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 15 lip 2017, o 20:18 
Starszy Szeregowy

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 15:08
Posty: 132
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: 9-3 SS 1.8i
Chciałbym podłączyć sie z tyłu zmieniarki cd i wywiercić w panelu otwór na wejście aux aby móc sie kablem podpiąć do telefonu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Online
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 24 lip 2017, o 11:40 
Starszy Szeregowy

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 15:08
Posty: 132
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: 9-3 SS 1.8i
Ostatecznie kupiłem kabelek z podanej aukcji i wypuściłem go pod zapalniczką na półeczce. Podłączone wszystko działa (aczkolwiek przy aux trzeba sporo głośniej ustawić). Nowy ICM3 który zamontowałem miał już aktywny aux na starcie i niczego nie musiałem aktywować techem. Dziękuję za podpowiedzi w temacie :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 12 paź 2017, o 12:20 

Dołączył(a): 9 paź 2017, o 22:24
Posty: 17
Lokalizacja: GDAŃSK
Model SAABa: 9-3 YS3F 2.2TiD
Aby nie tworzyc kolejnego tematu. Czy do icm 1 mozna podlaczyc auxa ? Pozdrawiam

-------------------------
Podlarz


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 12 paź 2017, o 20:10 
Starszy Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 mar 2015, o 15:59
Posty: 131
Lokalizacja: Gniezno
Model SAABa: 9-3 II 1,8t
i tak i nie :-)
AUX nie podpinasz do ICM tylko do CD, później aktywacja TECHem


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Online
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 12 paź 2017, o 21:30 
Starszy Szeregowy

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 15:08
Posty: 132
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: 9-3 SS 1.8i
Podlarz napisał(a):
Aby nie tworzyc kolejnego tematu. Czy do icm 1 mozna podlaczyc auxa ? Pozdrawiam

Kliknij 2 razy w przycisk CD. Jeśli zmieni się na AUX to nie trzeba niczego aktywować.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 12 paź 2017, o 22:27 
Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwi 2017, o 22:06
Posty: 81
Model SAABa: 93 II
Może ktoś podać przykład przewodu z wtyczką jaki trzeba podłączyć do ICM1 żeby mieć AUX. Generalnie zmieniać na icm3 za bardzo mi się nie uśmiecha bo icm1 mi się podoba :) ale AUXa to bym se podłączył

-------------------------
------------------------------------------------------------------------------

2.0T, 210KM, Vector SportCombi 2006r + poddtlenek lpg


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Online
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 15 paź 2017, o 10:37 
Starszy Szeregowy

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 15:08
Posty: 132
Lokalizacja: Warszawa
Model SAABa: 9-3 SS 1.8i
ciksters napisał(a):
Może ktoś podać przykład przewodu z wtyczką jaki trzeba podłączyć do ICM1 żeby mieć AUX. Generalnie zmieniać na icm3 za bardzo mi się nie uśmiecha bo icm1 mi się podoba :) ale AUXa to bym se podłączył

Masz link do aukcji kilka postów wyżej. Podpinasz się z tylu do wtyczki po wysunięciu napędu cd (po wcześniejszym wysunięciu panelu klimy).


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 15 paź 2017, o 11:20 
Starszy Szeregowy

Dołączył(a): 16 maja 2016, o 10:04
Posty: 135
ciksters napisał(a):
Może ktoś podać przykład przewodu z wtyczką jaki trzeba podłączyć do ICM1 żeby mieć AUX. Generalnie zmieniać na icm3 za bardzo mi się nie uśmiecha bo icm1 mi się podoba :) ale AUXa to bym se podłączył

AUX`a, tak jak ktoś wyżej wspomniał, wpinasz do CD nie do ICM


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 15 paź 2017, o 15:09 
Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwi 2017, o 22:06
Posty: 81
Model SAABa: 93 II
Dzięki panowie, faktycznie nie zauważyłem. Ale teraz mnie olśniło - poprawcie mnie jeśli się mylę albo jest to zbyt głupi pomysł by go realizować :P Czy takie podpięcie pod CD kablem AUX to nie jest pierwszy krok do lepszego audio bez zabawy światłowodami i techem? Co mi chodzi po głowie - kabel aux podpięty do CD. Tenże kabel wpięty do niezależnego wzmacniacza schowanego np. pod schowkiem. Z kolei z tego wzmacniacza puszczamy swoje przewody do naszych nowych głośników w drzwiach i tylnej klapie (w przypadku SC) i mamy audio jakie chcemy?

Edit: Dobra głupi pomysł, a nie mogę już usunąć posta :P przecież AUX działa w drugą stronę :roll:

-------------------------
------------------------------------------------------------------------------

2.0T, 210KM, Vector SportCombi 2006r + poddtlenek lpg


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Zmiana radia na ICM3
PostNapisane: 15 paź 2017, o 21:27 
Starszy Szeregowy

Dołączył(a): 16 maja 2016, o 10:04
Posty: 135
Jest kilka tematów o tym
http://www.strefacaraudio.pl/topic/4007 ... ik%C3%B3w/


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Warunki użytkowania | Polityka prywatności

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL