Zapomniałem hasła Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie   Wyślij ponownie e-mail aktywacyjny  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  Strona 1 z 1
[ View Topic Options ] [ ‹‹ | ›› ]
Autor 
Offline
 Tytuł: Nie wlaczaja sie wentylatory i gotuje sie plyn chlodniczy
PostNapisane: 29 sie 2017, o 22:45 

Dołączył(a): 29 sie 2017, o 17:04
Posty: 4
Model SAABa: saab 9-3
Witam.
Moj problem dotyczy saaba 9-3 2.0t z 2003r. polega na tym ze zaczelo wywalac plyn chlodniczy ze zbiorniczka lecz temperature pokazuje w polowie zakresu I nie wzrasta, wentylatory nie wlaczaja sie .Przy wlaczonej klimie wentylatory chodza i nie gotuje sie. Wymienilem juz korek, termostat, Czujnik temperatury , uszczelka sprawdzona na obecnosc spalin I jest ok. Caly uklad wyplukany, pompa wody sprawna, Komputer nie wykazal zadnych bledow zwiazanych z ukladem chlodzenia. Czy ktos ma jakis pomysl, badz mial taka sytuacje? Z gory dziekuje za zainteresowanie tematem


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Nie wlaczaja sie wentylatory i gotuje sie plyn chlodnicz
PostNapisane: 31 sie 2017, o 18:01 

Dołączył(a): 29 sie 2017, o 17:04
Posty: 4
Model SAABa: saab 9-3
Zero pomyslow? Nikt nie borykal sie z podobnym problemem?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Nie wlaczaja sie wentylatory i gotuje sie plyn chlodnicz
PostNapisane: 31 sie 2017, o 19:34 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwi 2017, o 13:13
Posty: 37
Lokalizacja: O/Kielce
Model SAABa: 93 1,9tid 120HP
Może masz przytkaną chłodnice,teraz gdybam ale.....


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Nie wlaczaja sie wentylatory i gotuje sie plyn chlodnicz
PostNapisane: 2 wrz 2017, o 19:48 

Dołączył(a): 29 sie 2017, o 17:04
Posty: 4
Model SAABa: saab 9-3
Chlodnica drożna. Wymieniłem dodatkowo jeszcze modul sterujący wentylatorami i bez zmian. Znajomy mechanior doradzil żebym kupił jeszcze jeden korek zbiorniczka plynu ale uzywany, bo miał podobna sytuacje ze nowy korek nie spelnial swojej funkcji. Wiec kupiłem i tak po długiej i kosztownej walce na nowych, oryginalnych czesciach sprawę zalatwil używany korek za 15zl. Temat zakończony, może komuś się przyda


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Warunki użytkowania | Polityka prywatności

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL