Zapomniałem hasła Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie   Wyślij ponownie e-mail aktywacyjny  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  Strona 2 z 5
[ View Topic Options ] Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona [ ‹‹ | ›› ]
Autor 
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 28 maja 2016, o 21:58 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2016, o 20:09
Posty: 333
Model SAABa: 9-5 SC Vector
Martynka napisał(a):
No dobrze, a tak dla kompletnego laika, to gdzie to kupiłeś konkretnie? I z kim się kontaktowałeś w sprawie info o sofcie i pewnie innych mniej lub bardziej istotnych kwestiach?

Wszystko załatwiałem przez ich stronę na vxdiag ale na allegro też je widziałem trochę drożej bo coś około 1000 za to pewnie dają Polską gwarancję.



cavalier napisał(a):
Sprawdzałeś, czy z SSem czy paskudą się łączysz tam, gdzie normalnie trzeba CANDI?

Nie podłączałem do paskudy ani do SS'a bo jakoś nie mam żadnego znajomego a pytać w okolicy każdego spotkanego usera saab'a czy mogę się podłączyć może nie spotkać się ze zrozumieniem. Sam tech2win ma emulację candi ale na sprawdzenie zapraszam chętnych.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 29 maja 2016, o 10:25 
Starszy Szeregowy

Dołączył(a): 23 mar 2016, o 17:53
Posty: 106
Lokalizacja: Bielsko-B.
Model SAABa: 9-3 SportCombi
No to ja jednak nadal skłaniam się do zakupu Tech'a.

Pytanie przy okazji, w temacie, czy te modele techa co są na alledrogo są oryginalne czy do omijania z daleka? Bo wyrzucenie w błoto miesięcznej pensji nie wchodzi w grę :| Konkretnie ta aukcja: http://allegro.pl/tech-2-candi-kit-opel ... 59851.html


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 29 maja 2016, o 13:25 
Starszy Chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 kwi 2012, o 17:12
Posty: 613
Lokalizacja: Gdańsk
Model SAABa: 9-5, 9-3, 900 II
Chińczyk od osoby prywatnej z Allegro z rzekomą gwarancją.

-------------------------
1994 Saab 900 NG, 2.5 V6 auto
2000 Saab 9-3, 2.2Tid Aero-wannabe
2000 Saab 9-5, 2.3t Aero auto


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 29 maja 2016, o 14:34 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2016, o 20:09
Posty: 333
Model SAABa: 9-5 SC Vector
RattuS napisał(a):
No to ja jednak nadal skłaniam się do zakupu Tech'a.

l



Jak sprawdzę do końca działanie mojego wynalazku i będzie ok to jednak zamiast wydać 2000 zł na tego techa z allegro wolałbym ponownie zakupić od chińczyków vxdiag za 1/3 ceny. Teraz walczę z TIS'em żeby zadziałał u mnie. Jak już go ruszę to sprawdzę komunikację z tech2win.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 29 maja 2016, o 14:38 
Starszy Chorąży

Dołączył(a): 4 paź 2015, o 19:43
Posty: 573
Lokalizacja: Szczecin
Model SAABa: 2x 9-3SS
Chinczyk, mialem, nie warto, powodzenia w realizacji gwarancji jak padnie za pol roku :) do tego koszt wysylki ustawiony na 250pln, czyli pewnie sprzedalby Ci to bez udzialu allegro i nie masz co liczyc na np. program ochrony kupujacych na allegro.

-------------------------
2x 9-3SS
diagnostyka, chiptuning, TECH2 Szczecin i okolice


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 29 maja 2016, o 18:44 

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 07:52
Posty: 11
Martynka napisał(a):
Martynka napisał(a):
No dobrze, a tak dla kompletnego laika, to gdzie to kupiłeś konkretnie? I z kim się kontaktowałeś w sprawie info o sofcie i pewnie innych mniej lub bardziej istotnych kwestiach?

Wszystko załatwiałem przez ich stronę na vxdiag ale na allegro też je widziałem trochę drożej bo coś około 1000 za to pewnie dają Polską gwarancję.



cavalier napisał(a):
Sprawdzałeś, czy z SSem czy paskudą się łączysz tam, gdzie normalnie trzeba CANDI?

Nie podłączałem do paskudy ani do SS'a bo jakoś nie mam żadnego znajomego a pytać w okolicy każdego spotkanego usera saab'a czy mogę się podłączyć może nie spotkać się ze zrozumieniem. Sam tech2win ma emulację candi ale na sprawdzenie zapraszam chętnych.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 29 maja 2016, o 18:49 

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 07:52
Posty: 11
Martynka napisał(a):
Ok, dzięki za wskazówki. Muszę więc poszukać TIS'a. Na razie przy SPS pobiera mi dane auta VIN i numery ECU itp a potem prosi o połączenie z właśnie z TIS'em, może w weekend się pobawię bo na razie znów poza domem.
Ale żeby nie było, że nie działa to krótki filmik z pierwszego podłączenia.


https://www.youtube.com/watch?v=x4SkQHVTWDI


Ogólnie jestem pod wrażeniem mnogości rzeczy które można zaprogramować czy skonfigurować już teraz. O diagnostyce w połączeniu z WIS'em nie wspomnę.

)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 29 maja 2016, o 19:28 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2016, o 20:09
Posty: 333
Model SAABa: 9-5 SC Vector
Nie rozumiem tych dwóch cytatów :) znaczy się rozumiem co jest napisane bo sam pisałem ale nie wiem po co one są


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 30 maja 2016, o 18:34 

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 07:52
Posty: 11
Mozna tym aktywowac tempomat lub grzanie foteli?? 9-3 1.9 tid 2007.. jesli tak to sam przymierzam sie do kupna..tansze od techa 2..mam opcoma ale nie daje rady ze wszystkim i wyskakuje security code..


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 30 maja 2016, o 19:04 
Starszy Chorąży

Dołączył(a): 4 paź 2015, o 19:43
Posty: 573
Lokalizacja: Szczecin
Model SAABa: 2x 9-3SS
Nie lepiej podjechac do warsztatu na techa jak chcesz aktywowac tylko te dwie rzeczy?

-------------------------
2x 9-3SS
diagnostyka, chiptuning, TECH2 Szczecin i okolice


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 30 maja 2016, o 19:28 

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 07:52
Posty: 11
serwis krzyczy w krakowie 300 zl za jedna rzecz, chyba ceny z kosmosu..a bylem u jednego co mial techa 2 i nie dal rady drugi powiedzial to samo..jakis dziwny ten moj saab, dlatego sklaniam sie do kupna vx diaga...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 30 maja 2016, o 19:48 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2016, o 20:09
Posty: 333
Model SAABa: 9-5 SC Vector
Dokładnie po to to kupiłem, za diagnostykę silnika techem zapłaciłbym połowę tego co za vxdiag'a, kolejna część mi się zwróciła przy diagnostyce poduszek. Wywalało mi błąd, poprzednik wymieniał taśmę w kierownicy działając na ślepo. Ja podłączyłem vxdiaga i skasowałem błędy i powrócił czujnika bocznego. Wiązka poprawiona błąd zniknął. Bez tego musiałbym zapłacić z 200 lub i 300 za diagnostykę a potem kasowanie.
Teraz jestem 900 km od domu ale w weekend będę żenił z moim saabe'm zmieniarkę więc zdam relację czy ją aktywowałem czy nie. Myślę że tempomat czy fotele też ruszy skoro mogę mu nie tylko zdiagnozować ale i zdezaktywować poduszki powietrzne.
Zainstalowałem GlobalTis'a dla Saab'a

EDIT:

Dobra, GlobalTis aktywowany, w weekend sprawdzę czy SPS na vxdiagu działa :)


Ostatnio edytowano 30 maja 2016, o 21:37 przez Martynka, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 30 maja 2016, o 21:33 

Dołączył(a): 29 maja 2016, o 07:52
Posty: 11
Dzieki za info, widze ze wiele funkcji to posiada jak tech 2, wlasnie jestem ciekaw jak to bedzie wygladac z tym sps-em czy pojdzie gladko,bo niektorzy pisza ze trzeba miec konto..ale to tylko teoria.. skoro Tis global dziala to juz z gorki prawie wszystko jest :-) przy okazji fajny filmik podrzuciles :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 30 maja 2016, o 22:24 
Starszy Chorąży

Dołączył(a): 4 paź 2015, o 19:43
Posty: 573
Lokalizacja: Szczecin
Model SAABa: 2x 9-3SS
jarecki napisał(a):
serwis krzyczy w krakowie 300 zl za jedna rzecz, chyba ceny z kosmosu..a bylem u jednego co mial techa 2 i nie dal rady drugi powiedzial to samo..jakis dziwny ten moj saab, dlatego sklaniam sie do kupna vx diaga...

znajdz na forum kogos kumatego z techem ze swojej okolicy, powienien ogarnac na spokojnie.

Od samego odpalenia tisa2k/gtisa na komputerze do polaczenia sie tym z SSesm i poprawnego przeslania danych w dwie strony jeszcze daleko, no ale skoro zapewniali pewne wsparcie to moze akurat zadziala ;)

-------------------------
2x 9-3SS
diagnostyka, chiptuning, TECH2 Szczecin i okolice


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 2 cze 2016, o 22:54 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2016, o 20:09
Posty: 333
Model SAABa: 9-5 SC Vector
Wyczuwam sarkazm w Twoich słowach ale może jestem przewrażliwiony :P

Na razie walczę z Java bo nie chce mi uruchamiać plików pobranych z GTIS'a, ale już jestem bliski rozwiązania.

Natomiast włączyłem sobie moim "techem" powiadomienie o kluczykach w stacyjce bo nie miałem i parę innych rzeczy. Co najważniejsze udało mi się ożenić zmieniarkę z innego auta do mojego choć nie była rozwiedziona z poprzednim, dało się bez problemu zmienić w ustawieniach modułu DICE tymczasowo vin i później uwolnić CDC aby można było ją odblokawać. Niestety okazała się uszkodzona i nie chce wypluć zasobnika tylko mieli płytami... szkoda 50 zł.

EDIT:

Java opanowana, po uruchomieniu SPS w GTIS'ie zaczął instalować drivery i... brak kompatybilności z Win 10. Jutro powalczę z XP, chyba powinien się ostać jakiś komp w domu bez 10-tki.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 3 cze 2016, o 00:21 
Starszy Chorąży

Dołączył(a): 4 paź 2015, o 19:43
Posty: 573
Lokalizacja: Szczecin
Model SAABa: 2x 9-3SS
Odpal sobie wirtualna maszyne z win xp na win 10. Z tego co pamietam to musi byc jakas tam stara, nie akutalizowana wersja IE zeby to dzialalo.

-------------------------
2x 9-3SS
diagnostyka, chiptuning, TECH2 Szczecin i okolice


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 3 cze 2016, o 05:54 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2016, o 20:09
Posty: 333
Model SAABa: 9-5 SC Vector
Tym tropem już szedłem, mam Oracle Virtual Box'a i odpalam na nim WIS'a ale problem z netem. Znalazłem pod szafą starego lapka bez baterii ale za to z XP. Ciekawe czy ten sam GTIS zadziała czy znowu koledzy z hameryki będą musieli mi kod generować.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 6 cze 2016, o 00:32 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2016, o 20:09
Posty: 333
Model SAABa: 9-5 SC Vector
Hi, to znowu ja, Wasz koszmar :)

Się robi z tego mini blog ale:

- Zainstalowałem GTIS'a na starym kompie z XP , koledzy zza oceanu podali mi user id i key, zainstalowałem Tech2Win i uruchomiłem SPS zainstalowałem sterowniki które chciał SPS choć były starsze niż te co miałem i... to był błąd bo na starych sterownikach nie widzi mojego VXDiag'a.
- Ponownie zainstalowałem więc nowe sterowniki... znaczy chciałem bo system mówił, że już są i zostałem bez sterowników więc VXDiag dalej nie działał
- Zrobiłem przywracanie systemu i ponownie zainstalowałem Tech2Win, tym razem VXDiag załapał ale starciłem GTIS'a :) ponownie koledzy podali mi nowy key i user id i podłaczyłem się ale... stary komp okazał się za wolny, Tech2Win wywalał błedy z zza wolną komunikacją i nici z połączenia.
- Uruchomiłem więc mega wypas na win10, zainstalowałem starą Javę z linku z pomocy GTIS'a którego znowu musiałem aktywować bo już go wcześniej wywaliłem ( już mi było głupio w ciągu tygodnia 5 raz prosić , jeszcze pomyślą, że te kody sprzedaję :P ) i SPS ruszył. Najpierw pokazało mi się po odpaleniu Tech2Win'a pierwszy raz coś takiego:

Obrazek



a po chwili SPS przeszedł w takie coś :

Obrazek

Obrazek


ale że już 1 w nocy była a ja rano muszę odpalić Saab'a to żeby nic nie namieszać dałem "unieważnij". Ktoś wie co byłoby dalej ?? :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 6 cze 2016, o 18:14 
Sierżant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2016, o 20:09
Posty: 333
Model SAABa: 9-5 SC Vector
Bloger Martynka pisze dalej :)

Dzisiaj postanowiłem pójść dalej z SPS i wyszło że " wybrana kalibracja to bieżąca kalibracja w module sterującym " czyli mam softa aktualnego, zostawię więc bo jeszcze coś uwalę.

Obrazek


Działa też w GTIS'ie widok Tech2, czyli zdalnie Tech2Win jest obsługiwany przez Javę z aplikacji TIS.

Obrazek


Security Access też się łączy :

Obrazek

tylko czy on jest mi potrzebny w 9-5 z 2002 ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: VXDIAG VCX NANO GDS2 TECH 2 WIN
PostNapisane: 7 cze 2016, o 07:24 
Chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 23:01
Posty: 483
Model SAABa: 9-3 2005
Security jest dla SS, ale to jedna z kluczowych funkcjonalnosci w Tech2, wiec super, ze sprawdziles ;-)

-------------------------
Obrazek
Mój SAAB


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Warunki użytkowania | Polityka prywatności

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL