Witam,
chciałbym się pochwalić moją Saabiną, zaczynając od samego początku:
Parę dni po tym, jak nasze drogi skrzyżowały się i postanowiliśmy już zostać ze sobą:

Wiosna, alufelgi:

U rodziców, w górach Świętokrzyskich:

Nad morzem:

I na mazurach:

Po zlocie Saabober:

Kolor - kiedyś szukałem, i jest to kolor grafitowy - osobiście mi się podoba, ze względu na to, że w świetle dnia ma niebieski odcień, a w nocy robi się taki szary

Silnik B204L - 185KM, jak dla mnie bomba, szczególnie po przesiadce ze Skody Fabii

Po kupnie wymieniłem wahacze przednie (na szczęście na gwarancji), całe hamulce z tyłu, oczywiście płyny i filtry, niedawno musiałem wymienić poduszkę olejową pod skrzynią. Miałem też przygodę z wydechem - dosyć dziurawy był, kuzyn wspawał nowe elementy, niestety, przy odcinaniu starych, końcówka wydechu odpadła

Dlatego teraz mam taką skromną, z Alfy 147...
Ale nie ma tego złego - na zamontowanie czeka już Catback 2.5" Maptuna

Dziś zamówiłem parę dupereli - nowe filtry, siłowniki do klapy bagażnika (nie wytrzymały mrozu), a także sprzęgło Viggen i zestaw przewodów silikonowych 4mm.
Plany: Może uda mi się z kuzynem zespawać downpipe 3", ale zobaczymy. Zastanawiam się nad katalizatorem... W wakacje ogarnę intercooler "viggen" i stożek, a po wakacjach planuję strojenie u Coobcia - chcę wycisnąć maksymalną moc z obecnej turbosprężarki. I pewnie przy tym zostanę, chyba, że będą pieniążki

A tak to stopniowa wymiana dolotu - silikony itd, trzeba koloru pod maską dorzucić

Poprawki lakiernicze - mam wgniecione drzwi, każdy róg auta ma rysę, i mam parę punktowych ognisk korozji, i nieco popękane obudowy lusterek

Wyposażenie standardowe wydaje mi się, szyberdach, elektryka, abs, 4 poduchy, klimatyzacja automatyczna, brakuje mi foteli grzanych, przeciwmgielne światła sam zamontowałem, powymieniałem emblematy, dokupiłem parę dupereli, jak uchwyt na napój i monety do schowka w tunelu, czy półeczka zamiast popielniczki, a także kapsle na śruby do kół (nie widać, że zardzewiałe

).
Na zamontowanie czeka antena (obecna oczywiście nie działa), chcę także zrobić do niej wyłącznik, oraz planuję zamontować przednie światła cofania.
Stopniowo będę dokupywał i dopasowywał dodatkowe wyposażenie, chociażby felgi 17, może nie za praktyczne, ale jak nie spróbuję, to nie przestanę o nich myśleć

Pozdrawiam!