Zapomniałem hasła Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie   Wyślij ponownie e-mail aktywacyjny  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  Strona 1 z 1
[ View Topic Options ] [ ‹‹ | ›› ]
Autor 
Wiadomość: Programowanie kluczyka  
Offline
 Tytuł: Programowanie kluczyka
PostNapisane: 21 cze 2017, o 06:42 
Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 09:46
Posty: 78
Model SAABa: 9-3 SS 2.0t
Cześć,

i jeszcze jeden problemik - wczoraj wymieniłem baterię w pilocie, a w drugim obudowę. Po całej operacji obydwa kluczyki działały, auto otwierało się i zamykało. Rano gdy próbowałem jechać do pracy nie działał już żaden - samochód otworzyłem grotem, na szczęście immo działał - wyłączył alarm i opalił auto.
Czy trzeba teraz kluczyk od nowa programować? Jak to zrobić? Poradniki z forum, mówiące o tym, żeby 4x kliknąć przycisk otwierania, czy zamykania drzwi nie działają. Mam nadzieję, że nie trzeba do tego Techa.

Pozdrawiam

-------------------------
All the pictures have all been washed in black, tattooed everything...
All the love gone bad turned my world to black, tattooed all I see, all that I am, all I'll be


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Online
 Tytuł: Re: Programowanie kluczyka
PostNapisane: 21 cze 2017, o 07:03 
Starszy Chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2016, o 19:55
Posty: 789
Lokalizacja: warszawski zachodni
Model SAABa: 9-3 II
Jeśli dobrze pamiętam, to powinno wystarczyć włożenie go na kilka sekund do stacyjki-CIM rozpoznaje kluczyk i nic się nie programuje. Ja tak robiłem u siebie po wymianie baterii i wszystko działa jak należy. Czy jakieś komunikaty się wyświetlały w SIDzie?

-------------------------
SAAB 1.9 II TTiD kombi 220KM 440Nm
SAAB 1.8t sedan...HP... :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Offline
 Tytuł: Re: Programowanie kluczyka
PostNapisane: 21 cze 2017, o 07:14 
Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 09:46
Posty: 78
Model SAABa: 9-3 SS 2.0t
No właśnie nie - jeden przed chwilą udało się zaprogramować - włożyłem kluczyk do stacyjki, przekręciłem zapłon, wyjąłem, 4x zamknięcie, ponownie do stacyjki i ponownie zapłon. Z drugim jednak się nie udało - może bateria, którą włożyłem jest trefna - ale SID nic nie mówi o konieczności jej wymiany - wcześniej mówił (chyba, że dlatego, że ona w ogóle nie działa i auto nie dostaje wcale sygnału z pilota).

-------------------------
All the pictures have all been washed in black, tattooed everything...
All the love gone bad turned my world to black, tattooed all I see, all that I am, all I'll be


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

 

Użytkownicy przeglądający ten dział: ciksters i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Warunki użytkowania | Polityka prywatności

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL