Witam serdecznie, przymierzam się do zakupu Saaba 9-3 w wersji przedlift, interesuje mnie tylko i wyłącznie silnik 2.0 z turbinką, ale tu pojawia się masa pytań, na które mam znajdzie się odpowiedź od bardziej doświadczonych osób

Z góry dziękuje za odpowiedzi!
1.Jaką wersję polecacie zakupić? Vector? Arc? Aero? Na pewno chciałbym, żeby autko miało fajne przyspieszenie, na pewno będę czipował i zwiększał osiągi.
2. Czy części do wersji Aero są dużo droższe porównując do np Vector?
3. Zastanawiałem się nad zakupem zwykłego 1.8t i wsadzenie do niego zielonych wtrysków i zrobienie programu na 210km, czy taka moc jest wystarczająca? Oczywiście ile ludzi, tyle zdań, ale patrząc całkowicie obiektywnie.
4. Ile +- potrzebuje pieniędzy, na poszczególne wersje?
5. Sprawa z gazem, napisałem do pobliskiego gazownika, który już zakładał instalacje do tych sabów, oto co mi zaproponował:Kosz 3300, wtryskiwacze barracuda, reduktor kme gold gt, elektronika stag,kme,lpgtech, czy wykorzystanie powyższych komponentów ma sens?
6.Czy zakup saaba z gazem ma sens? Czy lepiej po prostu samemu założyć nową instalacje?Wiem, żę wiąże się to z wymianą wtryskiwaczy na zielone.
7.Na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupie?
Pozdrawiam!!